Alsjeblieft! Hier download je het gratis e-book met mijn 8 meest waardevolle tips voor jou

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Ik geloof dat het ondernemerschap bestaat uit 2 fundamentele componenten: Enerzijds het strategische gedeelte – ofwel de juiste acties uitvoeren – wat door voldoende business coaches wordt opgepakt en waar we veelal onze focus op leggen. En anderzijds het persoonlijke gedeelte, oftewel hoe dat jij in je vel zit.

Zeker als eenmanszaak ben jij 1:1 je bedrijf. Naarmate jij groeit, groeit je onderneming met je mee en vice versa. Hier zijn de meeste ondernemers zich echter niet van bewust. De onderneming wordt als iets los gezien, terwijl juist een succesvolle onderneming valt of staat met een flinke dosis zelfvertrouwen en geloof in jezelf.

Want wees eens eerlijk: Jij weet – net als ik – dat het ondernemerschap één grote spiritual game is. Het ondernemen an sich is geen rocket science. Wanneer je de juiste acties uitzet en deze uitvoert heb je met gemak een lekkere omzet in de maand.

Maar jij weet ook – net als ik – dat het moeilijke gedeelte je eigen persoonlijke reis is. Het spirituele gedeelte dus. Denk bijvoorbeeld maar aan de onzekerheden die het met zich meebrengt of je wel genoeg klanten krijgt in de volgende maand, hoe eng het is om een goede prijs te vragen of deze zelfs te verhogen voor je dienst en hoe je met goedbedoelde adviezen uit je – in loondienst werkende – omgeving om moet gaan.
En door met jouw persoonlijke fundering aan de slag te gaan, ben jij weerbaar voor je omgeving
en wéét je vanuit rust en vertrouwen meer klanten aan te trekken dan met 100 uur werken.