fbpx

Module 3: Je trekt aan wat je denkt

Welkom bij Module 3

In de vorige modules hebben we het gehad over de basis kennis om jouw money mindset te laten groeien. We hebben het gehad over hoe jouw money mindset tot stand komt en wat ervoor nodig is om jezelf te herprogrammeren. 

Hierin heb ik ook al aangekaart dat het van belang is dat je jouw GEVOEL betrekt bij de gedachtes die je hebt. Daar gaan we in deze module meer mee aan de slag. Je trekt namelijk aan wat denkt, of kan ik beter zeggen: Je trekt aan wat je voelt. 

Daarom beantwoord ik in deze module de vragen:

Waarom is het zo belangrijk om je gevoel te betrekken om in je money mindset te groeien?

Wat is de Wet van de Aantrekkingskracht en hoe werkt de Wet van de Aantrekkingskracht?

Hoe hef ik energetische blokkades op?

Hoe zet ik de Wet van de Aantrekkingskracht in om meer klanten en omzet aan te trekken?

Alles is energie

Terug naar je gevoel

In de eerste twee modules benoemde ik het al: We zijn als mens emotionele wezens, die streven naar een gevoel. Als ondernemer streven we naar een gevoel van vrijheid, alleen is die vrijheid (zowel mentaal als financieel) in de meeste situaties alles behalve realiteit. We zijn als ondernemer zo druk in ons hoofd bezig, dat we het gevoel in ons lichaam compleet ‘vergeten’. 

We onderdrukken namelijk vaak dat gevoel. Die druk op je borst, dat je hart sneller klopt wanneer jouw rekeningen weer betaald moeten worden. We proberen dat negatieve stemmetje en die onzekere gedachtes weg te rationaliseren door te zeggen: ”Nee, het slaat natuurlijk nergens op dat ik zo onzeker ben, het gaat me wél lukken om klanten binnen te halen.” Alleen daarmee onderdrukken we dat zware gevoel van spanning in onze buik en de. nekspieren die samentrekken.  

Dat gevoel is juist van cruciaal belang te groeien in je money mindset zodat je meer klanten en omzet weet aan te trekken. En dat heeft alles te maken met de Wet van de Aantrekkingskracht. 

De Wet van de Aantrekkingskracht is een Universele Wet, net als de Wet van de Zwaartekracht is. De wet is altijd in werking. Of je het nu wil of niet. Of je erin gelooft of niet. 

De Wet van de Aantrekkingskracht stelt dat alles energie is en alles een energetische frequentie heeft. Dat betekent dat de stoel waarop je zit een energetische frequentie heeft, de bloemen die bij je op tafel staan, maar ook jij zelf. 

Dit kan je bijvoorbeeld herkennen aan dat je in een ruimte komt waar mensen zijn en je voelt dat er een fijne sfeer hangt of juist merkt dat er een negatieve stemming hangt. Wat je hiermee in principe zegt is dat de energie hoog of laag is. 

Ik licht toe hoe dit werkt.

 

Je trekt aan wat je denkt

Je kan de Wet van de Aantrekkingskracht vergelijken met een radio.

Ik vergelijk de Wet van de Aantrekkingskracht met een radio. Een radio heeft namelijk ook een frequentie waarop je een specifieke zender kunt luisteren. Als jij de radio aanzet krijg je de zender te horen waarop jij het signaal uitzendt. Stel dat ik Skyradio wil luisteren. In Eindhoven en omgeving is de frequentie voor deze zender 101.60 fm. Als ik echter mijn frequentie op 99.40 fm heb staan – en dus die frequentie uitzendt – krijg ik SLAM FM te horen in plaats van Skyradio. 

Dit vertaal ik naar het ondernemerschap. Op het moment dat jij nu een omzet hebt van 1.000 euro per maand (SLAM FM) en je wil naar 5.000 euro per maand (Skyradio), dan zal jij energetisch op de hogere frequentie moeten komen om dit daadwerkelijk aan te trekken. 

Wat heel veel ondernemers doen is dat zij HOPEN / WILLEN om de hogere omzet aan te trekken, maar GEVOELSMATIG nog de lagere omzet aantrekken. Het is dus alsof ze in hun hoofd wensen en verlangen naar de hogere frequentie, maar in hun lijf nog de lagere frequentie uitzenden. 

Er zit dus een groot GAT tussen wat je hoopt/wilt en wat je daadwerkelijk voelt en gelooft. 

Je krijgt wat je wilt

Het Universum kan je zien als een catalogus. Je bladert door de catalogus heen (mogelijke manieren om jouw klanten te helpen en het bedrijf dat je neerzet), plaatst je bestelling (je positioneert jezelf en geeft aan welke omzet je nodig hebt om lekker te leven) en leeft vervolgens alsof je het geld al hebt. 

En deze laatste is heel belangrijk en waar veel ondernemers de mist in gaan. Ondernemers willen meer geld aantrekken om volledig te kunnen leven van hun onderneming en blijven vervolgens in loondienst werken vanuit de angst dat ze niet rond kunnen komen. En daardoor handelen en voelen zij dus vanuit de lagere frequentie. 

Het krijgen wat je wilt klinkt namelijk heel simpel, alleen in de praktijk kom je allerlei belemmerende overtuigingen tegen in je brein die je tegenhouden om daadwerkelijk aan te trekken wat je wil. 

En dat heeft ermee te maken dat het willen van meer omzet twee kanten kent:

1. Je wil meer omzet omdat je erin gelooft dat je het aantrekt en daardoor meer mensen kan helpen.
2. Je wil meer omzet omdat je de omzet nu NIET hebt. Je wil meer geld omdat je nu in het gebrek ervan leeft.  

En dat laatste is waarom 70% van de ondernemers niet rondkomen van hun bedrijf. Ze willen meer geld omdat ze nu in het gebrek van geld leven. Ze willen meer geld uit ANGST dat ze niet genoeg klanten en omzet draaien om de rekeningen te betalen. Hierdoor geven ondernemers bijvoorbeeld al geen geld uit aan goede software om webinars te geven en willen met alle liefde daarop besparen. Terwijl je daarmee handelt vanuit angst en dus niet die hogere omzet aantrekt waar je naar verlangt.

Om daadwerkelijk de hogere omzet aan te trekken dien je het gat te dichten tussen wat je wilt en wat je voelt.

Om een hogere omzet te HEBBEN, dien je de ondernemer te ZIJN die deze hogere omzet aan weet te trekken.

Het is dus van belang om het gat te dichten tussen wat je wilt en wat je voelt. En aangezien angst en het gebrek aan vertrouwen iets is wat in ons brein afspeelt, is de meest langdurige groei degene waarbij je de onderbewuste overtuigingen bewust maakt en deze oplost en verandert. 

Angst en onzekerheid is namelijk iets dat alleen in ons brein afspeelt. Je zou bijna kunnen stellen dat angst en onzekerheid slechts een illusie is. Het vindt namelijk alleen IN ons plaats en niet BUITEN ons. 

Stel je maar eens voor dat je een hindernissen parcour aflegt met een kabelbaan van 12 meter hoog. De adrenaline en spanning die er bij je naar boven komt voordat je besluit om van de kabelbaan af te gaan. Alleen vóór het moment heb je de spanning. Als je eenmaal naar beneden gaat is die spanning er vrijwel niet meer. 

Dat is dus ook zo bij het maken van koopbeslissingen. Veel ondernemers hebben moeite om geld te investeren vanuit de gedachte dat het geld niet bij ze terugkomt. Er hangt veel spanning rond het idee om geld uit te geven. Wanneer je echter het besluit genomen hebt een investering te doen, valt direct de spanning weg. Je hebt namelijk een besluit genomen. 

Die twijfel fase voor het besluit is echter een fase waar veel ondernemers in blijven hangen. Ze blijven twijfelen over het plaatsen van een post, twijfelen over een investering, twijfelen over hun prijs. Allemaal twijfels die in je hoofd veel spanning veroorzaken. Spanning die gerelateerd is aan onzekerheid – en daarmee een lage frequentie. En doordat we zoveel spanning ervaren omtrent geld, denken we vanuit het gebrek, handelen we vanuit gebrek en trekken daarom niet de omzet aan die we willen.

Zoals hierboven al aangegeven, is het noodzakelijk om het gat te dichten tussen wat je wilt en wat je voelt. Oftewel: De spanning mag eraf worden gehaald. De letterlijke spanning van je lichaam.  

De energetische blokkade mag worden weggehaald.

In module 2 hebben we het namelijk al gehad over dat het belangrijk is om je bewust te worden van de oorsprong van jouw overtuigingen m.b.t. geld van. In deze module daag ik je uit om niet alleen mentaal te ‘weten’ waar een overtuiging vandaan komt, maar ook te ‘voelen’ hoe het voelt om vervolgens de blokkade te doorbreken. 

Ik ben ervan overtuigd dat de reden dat sommige therapie sessies niet effectief zijn, te maken heeft met dat het gevoel buiten beschouwing wordt gelaten. Je kan namelijk nog zoveel praten over waar jouw overtuigingen vandaan komen, wanneer je die ‘pijn’ en de emotie die eronder zit niet voelt, dan blijft die blokkade precies wat het is, een blokkade. 

Om een gezonde money mindset te creëren zal je dus door de ‘ongezonde’ stukken heen moeten gaan. Ik noem dat ‘groeipijn’ :-). En dat hoeft allemaal niet jaren te duren. Dat kan veel sneller. Althans, de groeipijn waar je nu doorheen gaat hoeft geen jaren te duren. Je komt echter altijd – gedurende jouw hele leven – nieuwe groeifases tegen. Daarmee stretch je jezelf. 

Ik geef je daarom de absolute SHORTCUT hoe je energetische blokkades kan verwijderen en jouw mindset fundamenteel laat groeien:

Signaleer waar in je lichaam concreet je de onrust of druk voelt wanneer je over geld nadenkt. De borststreek is een plek die ik veel voorbij hoor komen, maar het kan ook je onderbuik zijn, bij je liezen of in je keel.

Wanneer je hebt gesignaleerd waar in je lichaam de druk zit, ben je in staat om het gevoel toe te laten. Dit gevoel is de energetische blokkade die naar de oppervlakte komt. Wat veel mensen doen is het gevoel onderdrukken. Terwijl ze een mail aan het beantwoorden zijn wel weten dat het gevoel er is en vervolgens hopen dat het gevoel zo snel mogelijk weg gaat.

Je kan het zo zien dat je de potentie hebt om deze energetische blokkade te doorbreken wanneer het naar de oppervlakte komt. Wanneer je het wegdrukt of na een aantal wegzakt - zonder dat jij er iets mee hebt gedaan - dan onderdruk je de blokkade en blokkeert het je nog steeds om meer klanten en omzet aan te trekken.

De volgende stap om de blokkade te doorbreken is dat je het gevoel ACCEPTEERT. Acceptatie van het gevoel is een absolute must om de blokkade te doorbreken. Vaak vinden we dit enorm lastig, omdat we die 'pijn' niet volledig willen voelen. We rennen ervan weg.

Alleen juist door het gevoel te accepteren en te DOORVOELEN waar het vandaan komt, het gevoel er volledig laten zijn, lost het gevoel op.

Focus je met je lichaam en met je gedachtes compleet op die blokkade en doorvoel wat het met je doet. Wellicht komen er beelden of gedachtes bij je op. Deze informatie geeft je inzicht over welk gedeelte in jou aandacht vraagt. Blijf je concentreren op het gevoel totdat het gevoel oplost. In 10 tot 20 minuten moet de blokkade een heel eind weg zijn.

De blokkade kan op een later moment terugkomen. Want, dat is het leven 🙂 Word je echter wel bewust of dat het gevoel in intensiteit is verminderd. Waar de druk op je borst eerder aanvoelde als een olifant, zal deze op een later moment aanvoelen als een tennisbal of een hamster. De pijn intensiteit verlicht naarmate je de blokkade oplost. Het feit dat jouw gevoel minder hevig is, is tevens jouw bewijs dat het gelukt is om jouw blokkade te doorbreken.

Daarna: BEWEEG. Wanneer je de blokkade oplost zit de energie nog gedeeltelijk in je lichaam. Zodra jij beweegt (dansen is een aanrader) ben je in staat de energie letterlijk los te laten uit je lichaam.

Hieronder vind je de video's waarin ik antwoord geef op de vragen bovenaan de pagina:

Recap module 2

Waarom ik het nodig acht om je onderbewustzijn op te ruimen om de Wet van de Aantrekkingskracht voor je te laten werken.

Hoe zet ik de Wet van de Aantrekkingskracht (praktisch) in voor de groei van mijn bedrijf?

Hoe werkt de Wet van de Aantrekkingskracht?

Hoe je energetische blokkades opheft

 

BONUS video: Je blokkades opheffen a.d.h.v. de 7 chakra’s

Opdrachten

Word je bewust van de potentiële klanten die je op dit moment hebt. Ben je hier tevreden mee? Zijn het ideale klanten? Zo niet, waar stoor je jezelf aan?Vraag je vervolgens af welke acties jij zelf uit hebt gezet om deze klanten aan te trekken. Als jouw klanten jou te duur vinden, gebruik jij deze uitspraak dan zelf ook?

Wanneer je helder hebt waar je tegenaan loopt bij je klanten, stel dan voor jezelf concrete acties op die jij zelf kan uitvoeren om andere klanten aan te trekken. Als je bijvoorbeeld beter betalende klanten wil, wie mag jij dan beter betalen? Als jij klanten wil aantrekken die zich aan hun afspraken houden, waar mag jij dan scherper op zijn in de afspraken die jij hebt gemaakt?

In deze derde opdracht wil ik je uitdagen om aan de slag te gaan met jouw energetische blokkades. Probeer hiervoor niet alles in één keer op te lossen, maar begin bij het begin. Ga op een rustige plek zitten / liggen waar je niet gestoord kan worden. Adem een aantal keer diep in en uit, zodat je lichaam in de ruststand komt.

Focus je op de gedachtes en onzekerheden die je hebt omtrent het thema geld. Signaleer vervolgens de plek in je lichaam waar je druk voelt (borst, buik, onderbuik, keel, liezen, etc.) en laat vervolgens die druk / energetische blokkade toe om naar de oppervlakte te komen.
Focus je met je lichaam en met je gedachtes compleet op die blokkade en doorvoel wat het met je doet. Wellicht komen er beelden of gedachtes bij je op over situaties en ervaringen uit het verleden die je helpen te begrijpen waarom jij je NU zo voelt. Deze informatie geeft je inzicht over welk gedeelte in jou aandacht vraagt. Blijf je concentreren op het gevoel totdat het gevoel oplost. In 10 tot 20 minuten moet de blokkade een heel eind weg zijn. Herhaal deze stappen wanneer een energetische blokkade zich aandient.

Daarna: BEWEEG. Wanneer je de blokkade oplost zit de energie nog gedeeltelijk in je lichaam. Zodra jij beweegt (dansen is een aanrader) ben je in staat de energie letterlijk los te laten uit je lichaam. ​

BONUS: Chakra's toegelicht

In onderstaande afbeelding staan de chakra’s toegelicht. In de linkerkant van de afbeelding zie je wat de benaming is van ieder chakra en welke thema’s hierin verbonden zijn. In het midden van de afbeelding zie je op welke plek in jouw lichaam de chakra’s plaatsvinden en kan je op basis van de plek waar je druk voelt bepalen met welk thema jouw blokkade verwantschap heeft. Aan de rechterkant van de afbeelding lees je welk gedrag je vertoond op het moment dat een (of meerdere) chakra(‘s) geblokkeerd is. 

Concrete tips

Tot slot wil ik je graag nog 4 concrete tips meegeven die je helpen om de Wet van de Aantrekkingskracht in te zetten voor de groei van je bedrijf.

Ik zie het ondernemerschap en de ervaringen die ik hierin opdoe als doorlopend schoolsysteem. Als ik niet krijg wat ik wil: Bijvoorbeeld 10 betalende klanten voor een nieuw programma, dan stel ik mezelf de vraag: Wat mag ik nog leren? Wat blokkeert mij nu om aan te trekken wat ik wil?

Maak beslissingen voor geld investeringen binnen 24 uur. Hoe langer je blijft twijfelen over een investering hoe meer je vanuit angst en onzekerheid een beslissing maakt. Vaak weet je diep van binnen al of je een goed gevoel (INTUÏTIE, niet EMOTIE) hebt over de uitgave of niet.

Alles is in balans, zoals ying en yang. Het is dus net zo belangrijk om aan jouw energetische schoonmaak te werken als dat het is dat je een landingspagina maakt voor een nieuwe dienst. Het is dus net zo belangrijk om leuke dingen te doen of naar het bos te gaan / te sporten als dat je aan het werk bent. Plan dus momenten in je agenda in dat je met jouw persoonlijke groei aan de slag gaat.

Geld is het resultaat van de waarde die jij levert. Hoe meer mensen jij helpt met jouw onderneming, hoe meer resultaat (geld) jij ontvangt. Hoe zuiverder jouw intentie is om mensen te helpen, hoe makkelijker geld naar je toe kan stromen. Focus je dus op de waarde die jij levert met het bedrijf dat je hebt.

Geld vergelijk ik dan ook met een kat. Wanneer je achter de kat aanrent, rent de kat van je weg. Wanneer je iets hebt wat de kat graag wil - eten bijvoorbeeld - dan komt de kat naar je toe.

Scroll naar boven