fbpx

Module 7: Recap

Welkom bij Module 7

En daarmee alweer de laatste module.

In de afgelopen 6 modules heb je alle handvatten gekregen om jouw money mindset te laten groeien en daarmee meer klanten en omzet aan te trekken, zodat jij jouw mooiste leven weet te realiseren. 

Nu is het tijd om het in de praktijk te gaan uitvoeren. Alleen met actie resultaat! 

In deze module doen we een re-cap. Ik deel de belangrijkste lessen van alle modules en geef je nog een aantal concrete tips.

Ook doe ik je een uniek aanbod. Scroll daarvoor even naar beneden op deze pagina.

Ik hoop oprecht dat deze training je de handvatten heeft gegeven om jezelf en daarmee jouw onderneming naar het volgende niveau te tillen. Ik weet ook gewoon dat je het in je hebt om de impact te maken die je wilt maken en daar goed voor betaald te krijgen, anders had je niet meegedaan aan deze training.

Tijdens deze Money Mindset Training hebben we het met name gehad over dat je eerst de binnenkant (jouw overtuigingen) dient te veranderen, voordat je de buitenkant (jouw bankrekening) kan veranderen. Maar onthoud dat succesvol ondernemerschap gepaard gaat met zelfleiderschap. Niemand in het Universum doet het werk voor jou, je zal het zelf moeten doen.

Wees je continu bewust van jezelf, welke gedachtes en gevoelens je hebt en waarin jij jezelf mag stretchen om meer klanten en omzet aan te trekken.

 

Kennis is pas macht wanneer je besluit iets met deze kennis te doen

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste learnings om jouw money mindset te laten groeien en meer klanten en omzet aan te trekken.

1. Om meer klanten en omzet aan te trekken dient geld in beide richtingen te stromen, zowel naar je toe (inkomsten) als van je af (uitgaven). Als één van deze twee richtingen stroomt is dat nog geen garantie op dat de andere richting stroomt. De grootste blokkade op waar geld stroomt is dat ondernemers er niet volledig in geloven dat zij het waard zijn om geld te ontvangen of bij zich te houden – en daardoor moeite hebben om een aanbod te doen en/of hun geld direct uitgeven wanneer het op hun rekening gestort wordt.  

2. Het groeien in jouw money mindset vraagt je om naar alle overtuigingen die in jezelf zitten te kijken en de oorsprong / oorzaak van de overtuiging aan te pakken. Het gaat dus meer over het verwerken en oplossen van blokkades dan over gedachtes kantelen en een sterke mindset behouden.  

3. Deel het groeien in je money mindset op in kleine stappen. Behandel de overtuigingen die je hebt m.b.t. geld, jouw eigenwaarde, jouw marktwaarde en sales op in aparte blokkades en los deze blokkades stuk voor stuk op. Hoe kleiner je de stap voor jezelf maakt om aan de slag te gaan met jouw blokkades, hoe makkelijker het voor jouw brein wordt om de stap te zetten.

4. Wees concreet in het benoemen van de overtuiging die je hebt en waar deze overtuiging vandaan komt. Welke specifieke situatie in het leven draagt bij aan het gevoel dat jij momenteel hebt over geld wanneer je een salesgesprek voert? Hoe concreter je bent, hoe makkelijker je de blokkade kunt vastpakken, ervan kunt leren en uiteindelijk écht weet los te laten (i.p.v. te onderdrukken 😉 ). 

5. Je kan pas een écht sterke mindset creëren wanneer je ACCEPTEERT dat je onzekere en angstgedachtes hebt en daarvan leert. De acceptatie van de gedachte en het gevoel is de sleutel om daadwerkelijk blokkades te doorbreken. 

6. Betrek jouw gevoel bij het doorbreken van geldblokkades en het groeien in jouw money mindset. Jouw gevoel en emoties zijn namelijk jouw handvat tot groei. 

7. Je trekt aan wat jij diep van binnen gelooft. You can not fool te Universe. Als de financiële situatie in jouw bedrijf nog niet is wat je wil, wees dan bloed eerlijk naar jezelf. Welk ongeloof heb je nog in je zitten? Waar houd jij jezelf nog klein? Ben je bereid het werk te doen wat ervoor nodig is om klanten aan te trekken? En doe je dat nu al?

8. Jouw onderneming groeit nooit harder dan dat jij doet. Jouw onderneming is een reflectie van jezelf. Als jij persoonlijk groeit, groeit jouw onderneming met jou mee. 

9. Jouw onderneming kan pas stromen wanneer het volledig in lijn ligt met wie jij bent, wat jij rete-goed kan en wat jij wil. Doe nooit consessies in datgene waar jij energie van krijgt en jouw eigen gemoedsrust. Met andere woorden: Pak de regie over jouw eigen agenda en geef jouw bedrijf zo vorm dat JIJ je het best erbij voelt. Hoe meer jij vanuit een hoge energie werkt, hoe meer je in staat bent om ideale klanten aan te trekken. 

10. Wees je bewust dat mensen emotionele wezens zijn en dat jouw ideale klant – net als jij – een emotioneel proces aflegt om klant bij jou te worden. Kies dus voor jouw ideale klant en verplaats je volledig in het hoofd van hem/haar. Op die manier weet jij beter wat jouw waarde is en welke prijs en aanbod jij kunt dragen. 

11. Just do it! Blijf niet te lang in je hoofd hangen en ga vooral aan de slag. Zowel met jouw innerlijke werk om blokkades op te ruimen, als met daadwerkelijk acties uitvoeren (zoals zichtbaar zijn op social media, verkoopgesprekken voeren) om klanten aan te trekken. 

''Growth is never by mere chance. It is a result of forces working together'' - James Penney

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Tijdens deze training heb je een enorme bak aan kennis gekregen. Nu is het van belang om deze kennis toe te passen in je eigen praktijk.

Als je mij al wat langer volgt weet je dat ik het niet eens ben met quotes als “Kennis is macht.” Kennis is pas macht als je er ook daadwerkelijk iets mee doet.

Iets weten is iets anders dan iets toepassen.

Ik ben zelf sinds mijn 18e bewust bezig met persoonlijke ontwikkeling en het menselijk gedrag. En als ik iets helder heb voor mezelf en wat ik zeg, is dat nooit ‘klaar’ ben. Ik beschouw mezelf als een work in progress terwijl ik anderen help met de groei die ik al heb doorgemaakt.

Mensen die denken dat ze ‘klaar’ zijn, zijn juist nog lang niet ‘klaar’. Je bent namelijk nooit klaar.

Één van de redenen dat ik zo snel groei en mijn bedrijf zo snel weet te transformeren is doordat ik enerzijds altijd kijk naar waar ik kan ontwikkelen en doordat ik me laat coachen door mensen die het pad al bewandelt hebben. Ik schakel aan alle kanten hulp in, zodat ik me kan focussen waar ik echt energie van krijg: Het helpen van mijn klanten. Ik laat me daarom zelfs door 2 coaches helpen. Één op het zakelijke vlak en één op het spirituele / persoonlijke vlak.

Eerder – toen mijn money mindset nog ongezond was – slikte ik altijd even als ik het bedrag van mijn coaches hoorde. Tegenwoordig vraag ik zelf om een vervolgprogramma en maak ik met liefde het bedrag over, het levert me altijd zoveel meer op. Mijn business coach is een vrouw en ze fungeert niet alleen als mijn klankbord en cheerleader, maar ook als iemand die me rechttrekt als ik weer eens de verkeerde kant op knal. Het geeft me zo gigantisch veel motivatie en slagkracht.

Ik gun jou net zoveel slagkracht en daarom wil ik je een uniek aanbod doen. Je weet nu theoretisch gezien hoe je in je money mindset kunt groeien, maar hoe ga je ervoor zorgen dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen? Weet je nu exact hoe je alle theorie van deze training kunt vertalen naar je eigen praktijk?

En vertrouw je erop dat je dit op eigen houtje kunt realiseren?

Veel van mijn klanten zijn aanpakkers. Ze volgen deze training om kennis te vergaren en besluiten dan om nog even samen met mij aan de slag te gaan om alle kennis zo snel mogelijk op de juiste manier te vertalen naar hunzelf en hun eigen praktijk.

Op die manier onderneem ik zelf ook. Ik vind het belangrijk om kennis te vergaren, maar ik heb geen geduld om er vervolgens 5 maanden over te doen om de kennis te vertalen naar mezelf en nog met onzekerheden rond te lopen. Misschien heb jij daar wel het geduld (en de financiën voor), maar misschien ook niet en daarom wil ik je graag de mogelijkheid bieden om in aanmerking te komen voor een gratis groeisessie van 45 minuten. 

Wat houdt dit precies in?

De sessie vindt online plaats via mijn Zoom meetingruimte waarin ik heel benieuwd ben naar jouw verhaal. Binnen 45 minuten geef ik je alvast 2 gouden tips wat er bij jou voor nodig is om te groeien in jouw bedrijf. 

Aangezien ik simpelweg niet iedereen kan helpen, heb ik besloten om 4 ondernemers te selecteren die deze training hebben gevolgd. 

Dus ben je er klaar om aan de slag te gaan? Via onderstaande button kom je voor de sessie in aanmerking door een kort vragenformulier in te vullen. 

 

Heb jij het gevoel dat dit wel eens precies hetgeen zou kunnen zijn wat jij nodig hebt? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een betaald programma waarbij ik je langduriger help? Stuur dan een mail naar start@your-revolution.com en dan praten we er samen over verder.

 

Opdrachten

Nu je de volledige training hebt gevolgd, bedenk voor jezelf waar bij jou de grootste blokkade zit om meer klanten en omzet aan te trekken.

Stel een actieplan voor jezelf op. Wat ga je na het volgen van deze training anders aanpakken bij jezelf en in jouw onderneming?

Bedankt voor je deelname!

Scroll naar boven