fbpx

Het overwinnen van je mind is een sleutel tot succes!

Het overwinnen van je mind is een sleutel tot succes!

Er zijn genoeg excuses en redenen om dingen niet te doen. Dat is waar de meeste mensen glansrijk gebruik van maken. Hoe vervelend een situatie ook is, alsnog blijven er redenen opkomen waarom je liever in die situatie blijft zitten dan dat je een stap zet naar een andere situatie. Als buitenstaander ga je er vaak gemakkelijk in mee, want in zo’n moment empathie van wil je iemand niet voor het hoofd stoten. Dit zorgt ervoor dat degene die in een vervelende situatie zit, alleen maar bevestigd krijgt dat hij in die situatie moet blijven zitten. Je gebruikt je mind om het goed te praten dat je in die situatie zit. Het vervelende gevoel begint bekend te voelen en dus blijf je er maar in zitten. Op allerlei facetten in je leven is dit van toepassing en bij de meeste zie ik het in het werk dat ze doen.

Al tijdens je tienerjaren wordt er van je gevraagd om een keuze te maken wat je de rest van je leven gaat doen. Deze keuze is waarschijnlijk gebaseerd op welke goede baanmogelijkheden er zijn of vanuit welk milieu je komt. Die studie wordt afgerond en dan is het tijd om te gaan werken. ‘Hard’ werken welteverstaan en carrière maken, een ‘goede functie’ hebben, het liefst een lease-auto erbij en een dik salaris. Want dat is waar iedereen het voor doet, toch? Er wordt gekeken naar de functie als doel op zich. Na een aantal jaren dit aan te hebben gehouden merk je wellicht dat dit helemaal niet hetgeen is waar je het voor doet. Daar kwam ik in ieder geval achter. En dan voel je je helemaal niet zo goed als dat je eerder had gedacht. Er waren 10.000 redenen en excuses om in dezelfde situatie te blijven zitten en te doen wat er van mij verwacht werd. ”Maar dit is toch wat je hebt gestudeerd?” ”Het wordt vanzelf wel weer beter, gewoon even aankijken.” ”Tsja, dat hoort er nu eenmaal bij.”

Het overwinnen van je mind is een sleutel tot succes! 

En dat is ook gelijk het allermoeilijkste. Jouw gedachtes bepalen jouw werkelijkheid. Ik geloof niet dat bepaalde vakgebieden perse moeilijker zijn dan andere vakgebieden, wanneer je affiniteit hebt met een bepaald vakgebied zal je dat makkelijker vinden dan een vakgebied waar je vrijwel geen affiniteit mee hebt. Het overwinnen van je mind is echter iets universeels, iets wat velen lastig vinden. En geloof me, ook ik moet dat elke dag opnieuw trainen. Elke dag mezelf opnieuw in de goede mindset zetten. Ik geloof er heilig in dat je mind, naast het ondernemen van actie, de sleutel is tot het succes dat jij wil bereiken. Succes is in deze de waarde die jij daar zelf aan geeft en is voor iedereen anders.

We zijn als mens zo snel afgeleid door de geconditioneerde mind die ergens iets van vindt, ik noem het ook wel het ego. We zijn snel geneigd om onszelf te saboteren en vooral te bedenken waarom we dingen niet zouden kunnen doen. Maar kijk eens om je heen. Al wat er Is, is gemaakt door mensen. Eerst in de mind, daarna in de fysieke realiteit. En nee, dat hoeft niet altijd in een keer goed te gaan. In de meeste gevallen niet zelfs. Zodra iets niet direct lukt, betekent het niet dat je doel niet goed is, maar de manier waarop je het aanpakt voor verbetering vatbaar is. Try again! 😉

Hoe kijk jij hier tegenaan?

Met liefde,

Scroll naar boven