fbpx

Hoe ik momenten uit mijn kindertijd vertaalde naar zelfinzichten. 

Hoe ik momenten uit mijn kindertijd vertaalde naar zelfinzichten. 

Toen ik mezelf realiseerde dat ik een andere werkrichting op wilde, moest ik opnieuw beginnen. Het voelde alsof ik een leeg A4 papier voor me had liggen en ik iedere kant op kon gaan die ik wilde. Wat natuurlijk fantastisch is. En moeilijk. Een van de eerste vragen die ik mezelf stelde was: ‘’waar moet ik überhaupt beginnen?’’ Ik weet nu in ieder geval dat marketing niet de richting is waar ik op wil. Wat dan wel? De conclusie ik maakte was dat ik dingen wilde doen die dicht bij mijn talenten liggen, mijn core. Ik wilde mezelf eigenlijk wel wat beter leren kennen. Ik besloot om herinneren op te halen vanuit mijn kindertijd / verleden om deze te kunnen vertalen naar zelfinzicht. Dit zijn een aantal voorbeelden: 

1. Ik had nooit de beste cijfers in de klas.

En dit vertelde me dat ik meer een generalist ben dan een specialist. Ik had eigenlijk altijd wel gemiddelde scores en was nooit het beste in specifieke vakken. Wat uiteraard prima is en wat me meer vertelde over de richting die bij me past. Het zou in ieder geval geen specialistische rol moeten zijn. 

2. Ik wilde altijd al meerdere activiteiten per dag doen.

Dit kon ik relateren aan de spellen die ik vroeger wilde doen toen ik klein was, maar ook in de bijbaantjes die ik had. Op mijn 15e werkte ik bij de lokale supermarkt. Waar anderen één taak verrichten, deed ik er meerdere. Op een dag heb ik van 8.00 uur tot 17.00 uur achter de kassa gezeten, wat ook gelijk de laatste dag was dat ik dit hoefde te doen. In het begin van de dag was ik het zonnetje, aan het einde van de dag was ik eerder een donderwolk. We hebben beiden geleerd van deze situatie ;). Dit vertelde me in ieder geval dat ik een baan nodig heb waarin ik meerdere taken heb, wat in lijn ligt met mijn eerste observatie. 

3. Ik nam vaak de leiding tijdens activiteiten of speeltijd. 

Bij schoolmusicals, dans optredens en tijdens andere activiteiten kon ik makkelijk de leiding nemen en anderen vertellen of laten zien hoe dat het moest gebeuren. Dit vertelde me in ieder geval dat ik een rol moet hebben waarbij ik de leiding kan nemen. 

Wat ik dus eigenlijk deed was het herinneren van typische momenten uit het verleden / kindertijd waarna ik het gedrag wat ik vertoonde observeerde. Daarna stelde ik mezelf de vraag wat dat gedrag me zou kunnen vertellen over mezelf. Ik geef je een aantal andere voorbeelden, zodat je het zelf ook kan proberen. 

Misschien ben je wel iemand die altijd met K’NEX en/of Lego speelde waarbij je veel aan het bouwen was. Dit kan je vertellen dat je graag werkt met je handen, huizen wil bouwen of producten wil creëren. Of misschien ben je wel iemand die altijd aan het schilderen of tekenen was, wat je kan vertellen dat de artistieke richting bij je past of een creatieve baan binnen de reclamebranche. Of misschien ben je wel iemand die altijd het speelgoed op kleur sorteerde, wat je kan vertellen dat je een gestructureerde baan wil of structuur / orde wil scheppen in chaos. 

Wat zijn jouw typische herinneringen uit je kindertijd / het verleden? Vertelt het je iets over jezelf waar je voorheen niet bij stilstond? 

Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Met liefde, 

 

Scroll naar boven