fbpx

Wat me heeft doen realiseren dat ik een andere werkrichting wilde.

Wat me heeft doen realiseren dat ik een andere werkrichting wilde.

In deze blog geef ik je een kapstok om erachter te komen of het werk wat je doet nog hetgeen is wat bij je past. Deze tool gaf me veel inzichten over mijn huidige situatie en het liet me inzien dat een baan in marketing toch niet helemaal mijn ding was. 

Op het moment dat ik zeven verschillende projecten tegelijk had lopen, moest ik continu switchen. Hoe graag ik het ook wilde, het leek onmogelijk om één moment in de week te blokken om alleen maar emails en telefoontjes te beantwoorden voor een specifiek project. Ik ben namelijk een kampioen in veertien dingen tegelijk doen. Bijvoorbeeld: als ik aanpassingen aan het doen was voor een website, zag ik een email binnenkomen die ik wilde beantwoorden. Voor ik het wist was ik meerdere emails tegelijk aan het beantwoorden, terwijl er een telefoontje binnen kwam, terwijl ik de muziek veranderde die op stond en terwijl ik een bestand aan het updaten was. Twee uur later had ik eigenlijk nog niets af. Klinkt herkenbaar? Oké, ik overdrijf wel iets, maar je begrijpt wat ik bedoel! 

Op zich werkte dit zo wel prima voor een paar maanden. Echter had ik op een gegeven moment een moment waarop ik meerdere dagen achter elkaar naar mijn scherm aan het staren was en ik niet wist waar ik moest beginnen. Er was zoveel werk te verrichten en ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Het enige wat ik deed was naar mijn laptop staren. Ik moest actie ondernemen om mijn agenda te herindelen. En hier komt de kapstok om de hoek kijken. Dit is wat ik deed. 

1. Ik maakte de huidige situatie inzichtelijk.

Als eerste schreef ik iedere activiteit / taak op die ik verrichte en ik voegde daar het aantal uren aan toe wat het me per week kost. Dat zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

2. Ik maakte de gewenste situatie inzichtelijk vanuit het perspectief van de organisatie.

De organisatie waarvoor ik werkte was uren gedreven. Mijn tijd was geld waard. Uit dat oogpunt maakte ik de gewenste situatie vanuit de werkgever inzichtelijk. Wat er ongeveer zo uit ziet: 

3. Ik maakte inzichtelijk waar mijn voorkeur naar uit ging… of niet.

Als laatste maakte ik inzichtelijk hoe mijn eigen voorkeur naar uit ging.

Wacht… Terwijl ik dit deed, realiseerde ik me dat hetgeen ik leuk vond aan de marketingactiviteiten, de organisaties waren waarvoor ik dit deed. De meeste energie die ik kreeg was van het begeleiden van de stagiaires. Voor alle verschillende projecten van start gingen, was ik gevraagd om een nieuw domein handen en voeten te geven binnen de organisatie. Ik dacht wel dat het me zou lukken als ik dat zou doen. Maar ik dacht bij mezelf: is dit eigenlijk wel wat ik wil doen? Ik kwam erachter dat het werk dat ik deed me niet de energie gaf die ik graag wilde. 

Oké, wat dan wel? Wordt vervolgd!   

Ik hoop dat deze kapstok jou ook verder helpt. Ik hoor graag welke inzichten het jou geeft. 

Met liefde, 

 

Scroll naar boven