fbpx

Riemen vast: je persoonlijke rollercoaster gaat van start.

Riemen vast: je persoonlijke rollercoaster gaat van start.

In mijn vorige blog: ‘’Drie redenen waarom ik het niet hebben van een functieomschrijving fantastisch vond’’, lichtte ik toe waarom ik deze vrijheid enorm waardeerde. Aan de andere kant ging mijn energielevel gedurende deze periode tijdens mijn tweede baan alle kanten op. Dat had er denk ik voornamelijk mee te maken omdat ik het juiste pad niet kon vinden. Mijn energielevel ging van extreem hoog naar vrij laag. Ik merkte dat ik het lastig vond om mijn energie te managen. Mensen die mij kennen weten dat ik een emotioneel persoon ben. Als voorbeeld: toen ik mijn eerste werkgever mededeelde dat ik mijn baan op wilde zeggen, werd ik emotioneel. Als in, ik kan niet meer praten soort van emotioneel. Ja, de ‘ugly cry’. Ik wilde het niet en ik moet zeggen dat mijn manager toen ter tijd verrast was door mijn reactie. Maar. Boem. Daar was het. Ik denk dat ik die reactie kreeg omdat ik veel betrokkenheid voel bij alles wat ik doe. Daarnaast voelde het toch als soort van falen, omdat ik al vrij snel de switch maakte naar een andere werkgever. Hoe dan ook, mijn tweede baan was als een soort rollercoaster van zakelijke en persoonlijke emoties.  

De zakelijke rollercoaster: 

Het voelde alsof ik 50 verschillende projecten in één jaar tijd heb gedaan. Of dit nu feitelijk zo was of niet, ik had verschillende ballen hoog te houden. Betekent dat ik al geen focus had om mee te beginnen. Dus, het ene moment voelde ik me alsof ik de wereld ging veroveren en het andere moment was ik aan het zwemmen omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik moest continu switchen tussen verschillende projecten met uiteenlopende onderwerpen, waarbij ik het grootste gedeelte van de tijd geen kennis over had. Het kostte extra energie om te begrijpen wat ik aan het communiceren was voor de organisatie. Want als ik al niet begreep wat ik communiceerde, hoe zou een potentiële klant dit dan begrijpen? Dit maakte het wel uitdagend en dat heb ik ook wel nodig. Laat ik wel eerlijk zijn: deze rollercoaster was een continue ontwikkeling van mijn loopbaan. In één jaar ben ik enorm gegroeid als zakenvrouw en ik ben dankbaar voor deze ervaring. 

De persoonlijke rollercoaster: 

Wanneer anderen mij vertellen dat ze het werkleven en privéleven van elkaar gescheiden houden, denk ik: hoe dan? Je bent één persoon. Ik ben in ieder geval niet in staat dit te scheiden. Wat uiteraard inhield dat mijn persoonlijke emoties op de tweede rij zaten om te volgen toen mijn zakelijke rollercoaster van start ging. Mijn partner heeft me meerdere keren erop geattendeerd op mijn energielevel. Hij zei: ‘’Renee, het ene moment lijkt het alsof je tien blikjes Red Bull op hebt en het andere moment ben je de hele avond aan het slapen op de bank. Wat is er aan de hand?’’ Nou… Mijn baan was er aan de hand. Ik voel wel heel sterk dat deze rollercoaster een proces is van groei en persoonlijke ontwikkeling. Ik moest namelijk reflecteren op mijn eigen gedrag om te begrijpen wat er aan de hand was en zodoende de uitkomst te kunnen veranderen. 

De conclusie van deze blog is dat ik dankbaar ben voor de ervaring in deze baan. Ik kies regelmatig de moeilijke weg in plaats van de makkelijke weg. Welke weg kies jij? Heb jij ook een rollercoaster ervaring gehad en hoe ben jij kalm gebleven? 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot de volgende!

Met liefde,  

Scroll naar boven