fbpx

Waarom ik ben begonnen met vloggen en bloggen.

Waarom ik ben begonnen met vloggen en bloggen.

Even een uitstapje van het thema deze week. Voor de nieuwe volgers die erbij zijn gekomen leek het me wel leuk om te delen waarom ik ben begonnen met bloggen en vloggen. Sluit mooi aan op de dag van de liefde om open te zijn over mijn verhaal. Dus, daar gaat ie. 

Ik ben iemand die in twee jaar tijd al drie werkgevers heeft gehad, iemand die snel beslissingen neemt en niet onder stoelen of banken schuift een switch te maken als ik voel dat het noodzakelijk is. Ik heb meerdere momenten gehad waarin ik het eigenlijk allemaal even niet zo goed wist. Bovendien heb ik meerdere momenten gekend dat ik dingen deed waar ik niet gelukkig van werd of goed in m’n vel door zat. Bij mij begint dan een gevoel te knagen dat ik daar iets mee moet doen. Ik moet en zal het antwoord of de oplossing vinden. Helaas zie ik veel om me heen dat mensen dingen doen waar ze niet gelukkig van worden. Een promotie maken, puur voor de titel, het geld of de status die ermee gepaard gaat. Ik zie ook om me heen dat mensen stappen zetten omdat ze in die richting worden geduwd. Mensen die opgebrand zijn en laag in levensenergie staan op hun 30e. Het lijkt wel alsof het extra knap wordt gevonden wanneer iemand iets bereikt heeft wat dermate veel energie heeft gekost, dat het ten koste gaat van de persoon zelf. Mensen met een lage eigenwaarde die zichzelf tekort doen. Maar ook mensen die er eigenlijk niet over durven te praten, ‘’omdat het altijd maar goed moet gaan en je toch een goede baan hebt, dus wat zeur je nu?’’ Het raakt me. Het raakt me omdat ik graag zie dat anderen voldoening halen uit het leven. En natuurlijk zijn er momenten dat het wat minder gaat, zonder mindere momenten kan je het geluk niet in perspectief stellen. Het gaat er dan wel om hoe je zelf omgaat met die momenten en hoe lang je deze stand houdt. 

In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in persoonlijke groei. Ik ben tegen mijn eigen verwachtingen in boeken gaan lezen en online programma’s gevolgd, seminars bijgewoond en vooral veel gesproken met anderen over persoonlijke ontwikkeling en groei. Het is namelijk niet iets wat ik heb geleerd tijdens mijn schoolperiode. Niemand vertelde me hoe ik met tegenslagen om moest gaan, hoe de juiste mindset je veel kan brengen en dat het leven veel ‘maakbaarder’ is dan dat ik in eerste instantie dacht. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het letterlijk ten koste gaat van iemands gezondheid wanneer je je niet bezig houdt met persoonlijke ontwikkeling. Stilstaan is achteruit gaan. Het is ontzettend waardevol dat de markt van persoonlijke groei in opkomst is en steeds meer initiatieven en activiteiten worden opgezet om elkaar te helpen. Veelal direct vanuit organisaties of coaches en nog weinig vanuit een persoonlijke ervaring. Daar zie ik een kans om op in te haken om mijn persoonlijke ervaringen en inzichten te delen met praktische voorbeelden, zodat het jou inspireert jouw eigen eerste stappen te zetten naar dat wat jij ambieert en werkelijke voldoening geeft. 

Ik ben benieuwd welke onderwerpen en thema’s jij graag terug zou willen zien en of jij de situatie herkent zoals ik deze hierboven heb geschetst. 

Vandaag met extra liefde, 

Scroll naar boven