fbpx

Manieren om je écht goed te voelen

Manieren om je écht goed te voelen

”Hoe is het?” ”Ja, goed hoor.” Wie krijgt er wel eens een ander antwoord dan zojuist beschreven? We delen het niet graag, hoe we ons voelen. Toch is het wel hetgeen wat jouw kwaliteit van leven bepaalt. Het gevoel is hetgeen wat er altijd is, in welke vorm dit zich dan ook voor doet. Ook al denk je nergens aan, je hebt wel een gevoel. En ook als er geen gevoel is, ligt het er wel aan ten grondslag.

Af en toe zeggen mensen wel eens tegen me: ”Renee, wat ben je kalm.” Waarop mijn reactie is: ”Het heeft geen zin om me druk te maken, het lost namelijk niets op. Sterker nog, wanneer ik me verlies in de emotie en me daardoor verzet tegen de situatie, ben ik minder capabel om de mogelijkheden te zien en te handelen om een situatie te veranderen. Het is verspilde energie om me druk te maken. Bovendien is de reactie en de gedachte die ik heb over de situatie alleen maar de manier waarop ik naar iets kijk, het zegt dus iets over mij. Wanneer ik dan wel een onrustig gevoel heb, keer ik eerst naar het gevoel om te begrijpen wat er gebeurd en waarom het gebeurd.” En ja, dat is af en toe best lastig. En nee, zo ben ik niet altijd geweest. Dit is iets van het laatste jaar. Het resultaat? Vrijwel geen stress, genieten van het huidige moment en een voldaan gevoel.

Veel van ons zijn gericht op het ratio. Dat wat er feitelijk vast te stellen is en met name wat tastbaar is, het gemanifesteerde. Zodra het aankomt op het gevoel, het ontastbare, het ongemanifesteerde, slaan de meeste van ons dicht. We kunnen het niet Zien, alleen ervaren. Het komt te dichtbij. Er wordt een schild opgetrokken als bescherming. Bang om het gevoel onder ogen te komen. We proberen het vaak te negeren en te doen alsof het er niet is. We verzetten ons tegen onszelf. Echter, het gevoel zal aanwezig blijven zolang je het niet accepteert. We zijn geneigd om ons te verliezen in de waan van de dag. Vooral met alles bezig te zijn in ons hoofd, met het verleden of wat er in de toekomst nog moet gebeuren. Het aanwezig zijn in het huidige moment is wat te vergeten en waar de sleutel ligt tot het accepteren van alles wat Is en zodra je accepteert wat er Is zal het gevoel keren naar het goede gevoel.

Leven in het huidige moment is iets wat ik zelf echt pas redelijk onder controle heb sinds de afgelopen maand. Af en toe betrap ik mezelf er nog wel op dat ik ergens anders ben met mijn gedachten, maar het gaat de goede kant op. Van nature ben ik ontzettend ongeduldig. Het liefst wilde ik alles op hetzelfde moment al verkregen hebben en was ik altijd bezig met óf het verleden, óf de toekomst. Eigenlijk ben je daarmee alleen maar bezig in je gedachten in plaats van aanwezig te zijn op de plek waar je bent. Zodra je jouw mind onder controle krijgt heb je de mogelijkheid om meer aanwezig te zijn in het huidige moment en daarmee te genieten van alles wat er is. Door in het verleden of in de toekomst te leven was ik meer in het gebrek bezig dan wat ik al heb. Door in het huidige moment te leven, leef ik vanuit dankbaarheid. Dankbaarheid geeft een ultiem goed gevoel. Je krijgt meer van wat je zelf uitstraalt, dus zodra ik meer van het goede gevoel uitstraal, krijg ik het goede gevoel meer terug.

Op welke manier verkrijg jij een goed gevoel?

Met liefde,

Scroll naar boven