fbpx

De grootste saboteur in mijn reis als ondernemer was me als een kameleon aan te passen naar de massa.

Toen ik besloot om te accepteren dat ik anders dan anders ben en mijn EIGEN spel te spelen in het ondernemerschap in plaats van iemand anders zijn spel, verdriedubbelde ik mijn omzet, kan ik me volledig onthechten van mijn bedrijf en heb ik eindelijk PLEZIER in het ondernemerschap.

Mijn hele leven heb ik me als een kameleon aangepast aan de massa in de hoop gezien te worden en erbij te horen. In het ondernemerschap resulteerde dat in dat ik mezelf klein hield en vanuit mijn ratio alle mogelijkheden aangreep om (potentiële) klanten aan te trekken.

Ik heb altijd KEI hard gestreden en op wilskracht mijn best gedaan om gezien te worden door anderen. Turns out, ik zag mezelf niet…

 

Wie ben ik?

De jongste dochter uit een onwijs nuchter en rationeel gezin. Ik ben opgegroeid in Wijchen (dichtbij Nijmegen) samen met mijn ouders en mijn twee broers (vier jaar ouder dan ik en een eeneiige tweeling). Mijn broers zijn beiden gepromoveerd tot doctor in Wiskunde en 180 graden anders dan ik. Ik ben opgegroeid met uitspraken als ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Je moet hard werken voor je geld, & kennis is macht.’

Waar mijn jeugd redelijk ‘normaal’ bleek – in hoeverre een normaal bestaat – kwam daar vanaf mijn tienerjaren verandering in. Op mijn zestiende scheidden mijn ouders en op mijn negentiende hebben mijn broers en ik besloten om de voeding van onze vader te stoppen die als een kasplantje ontwaakte uit een coma na een poging om af te kicken van de drank.

Al vrij jong had ik andere gespreksonderwerpen dan leeftijdsgenoten. Jong volwassen dus. En ik heb tegelijkertijd ook nooit geweten wat ik hier op planet Earth kwam doen. Dit resulteerde in dat  ik via VMBO-t, naar Havo, naar het HBO uiteindelijk met een Masterdiploma ben afgestudeerd. Niet omdat ik de papieren zo graag wilde hebben, maar omdat ik niet wist wat ik qua carrière wilde.

Waarom ik ben begonnen met ondernemen.

Tijdens mijn tijd in loondienst had ik binnen 2,5 jaar 3 werkgevers gehad, omdat ik er telkens achterkwam: dit is het ook niet. 

Totdat een goede vriend aan me vroeg: ”Renee, wat kom je hier eigenlijk doen? En dan niet hier bij mij aan de keukentafel, maar in dit leven?”

Deze vraag raakte me zo in mijn ziel dat ik spontaan begon te huilen. Mijn eigen ontwaking was begonnen.

Mensen die mij kennen weten dat ik een echte doener ben. Als er iets in mijn hoofd zit dan moet ik daar iets mee. Binnen een aantal maanden kwam ik dus ook op het punt om mijn baan in loondienst op te zeggen en volledig voor het ondernemerschap te gaan.

In het begin was ik vooral gefixeerd op de sales en marketing. Ik zocht hulp en alle mogelijke handvatten om op een strategische wijze mijn bedrijf te laten groeien. Als het een bewezen strategie is, dan zal het wel werken, was de gedachte die ik had.

En dat deed het, tot op zekere hoogte. Ik kwam in een coaching programma terecht om op een strategische manier je bedrijf te laten groeien. Alleen het gaf me niet de volledige groei en rust waar ik naar op zoek was. Wanneer ik mijn doelen niet behaalde was ik op zoek om het antwoord buiten me te zoeken, in de aanpassing van het aanbod, in mijn salestechnieken.

beeldmerk your revolution

Je shit is je goud

Tot het moment dat ik zelf door een shitload aan emotionele rollercoasters ging. Ik kwam erachter dat ik mezelf in een rol aan het zetten was die niet van mij was. Ik kwam erachter, dat je bedrijf pas echt kan groeien, waarbij je de rust voelt om echt te genieten van je weekend en te genieten van het moment, zodra jij op je eigen plek staat. Wanneer jij schaamteloos jezelf durft te zijn.

Het aanpassen naar wat de massa wil was dus mijn allergrootste saboteur om vrijheid en plezier te ervaren in het ondernemerschap. Het voelde alsof ik in een gouden kooi zat, alsof mijn lichaam op slot zat. En juist die gouden kooi zorgt ervoor dat we geen vrijheid ervaren. Vrijheid is namelijk niet iets wat je ervaart op je bankrekening, maar in je lijf. 

Creëer je vrijheid in je lijf, creëer je vrijheid in je hoofd, creëer je de vrijheid om te genieten van het moment, creëer je vrijheid om te genieten van je partner / gezin, creëer je de vrijheid om te genieten van je business en daardoor creëer je vrijheid op je bankrekening. PUNT.

Long story short

En er zijn nog veel meer mensen met mij, waarvoor de spelregels die voor de massa gelden niet werken. En juist degene met een sociale missie, die de wereld een stuk mooier willen maken en impact willen hebben, hen begeleid ik om volledig vanuit jouw SCHAAMTELOZE zelf te ondernemen. Waarbij je op de eerste plek leert om te genieten van je privé leven en vanuit daar kunt genieten van het ondernemerschap. 

Alleen om daar te komen, dien je eerst te kunnen en te durven voelen. Schaamteloos jezelf zijn komt voort vanuit je intuïtie. Vanuit durven luisteren naar wat je echt bent.

Daarom help ik jou in de eerste plaats om je open te breken en jou te leren voelen, en vervolgens de vertaalslag te maken naar wat ondernemen volgens JOUW spelregels is. Geen standaard stappenplannen, maar maatwerk. Terug naar jouw eigen tekentafel. Met als doel om jou meer impact en vrijheid te laten ervaren!

Klaar voor massive upgrades? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Let alleen wel: Ik ben er niet voor iedereen. Ik maak magie, geen fabriekswerk. Als je mijn boodschap voelt, ben je welkom! 

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik:

Samen met mijn vriend Jos woon ik in Best (bij Eindhoven) en ben ik daarmee een import Brabander.

Hoewel ik de 30 nog niet eens ben gepasseerd en nog geen kinderen heb, kan ik echt op ieder moment van de dag een dutje doen. Slaap is heilig voor me.

Jos en ik hebben een volliaire in de tuin. Echt Jos z'n ding, ik verzin alleen de namen voor de vogeltjes. Dit zijn ze:
Rini (aka. Renee)
Stini (rijmt op Rini, zelfde vogeltjessoort)
Jorgos (de mannetjes variant van Rini en Stini, en een echte Zuid-Amerikaanse zanger. Als hij begint te fluiten noemen we 'm ook wel eens Rogellio, geïnspireerd door de serie Jane the Virgin)
Joessoe (AKA Jos)
Turbokoekelientje (heette eigenlijk Joesselientje, maar deze vogel is echt zó snel en de hele dag door aan he vliegen, dat de naam een upgrade mocht krijgen)
Putnek (De vogelsoort is een putter, en Jos en ik noemen elkaar wel eens Putnek)

Mijn bijnaam is komeet. Ik ben super snel en daar moet je op mee kunnen!

Ik ben echt een dierenliefhebber, met name honden. Op de een of andere manier heb ik ook altijd aantrekkingskracht met ze. Jos en ik willen dan ook in de toekomst een hond, waarschijnlijk een Schnautzer.

Hoe diep ik ook ga in de sessies met klanten, hoe heerlijk ik ook kan genieten van de oppervlakte, bijvoorbeeld in televisie programma’s die ik kijk. Ex on the beach, Temptation Island, Jersey Shore, ja hoor. Kom maar door!

Over het algemeen eet ik gezond en hou ik het liefst van gezonde maaltijden. Maar even serieus, zure matten, zure cadillacs en kauwgomlolly’s ga ik echt goed op. Hoe zoeter, hoe beter. Daar is mijn tandarts alleen wat minder blij mee.

Wat is jouw verhaal?

Wat heeft je hier gebracht? Waar loopt je hoofd van over? Welke verandering zou je graag bij jezelf en in je onderneming zien maar welk besluit durf je daarvoor niet te nemen? Ik wil je uitdagen om in ieder geval vast één makkelijk besluit te nemen. Een besluit waarmee je niks te verliezen hebt. Vul het contactformulier hieronder in en deel je verhaal met me. Ik leer je graag kennen en denk graag met je mee over hoe je jouw eigen revolutie kunt starten.

Met revolutionaire groeten,

Scroll naar top