fbpx

Ik heb letterlijk een doodsangst gehad voor het tekort aan geld...

Na de scheiding van mijn ouders raakte mijn vader in een depressie, kwam in de ziektewet terecht waarbij hij zijn passie niet meer kon uitvoeren en tot overmaat van ramp had hij twee hypotheken omdat de kopers van één van zijn huizen last-minute de koop niet rond kregen. Hij vergreep zich aan de drank door het tekort aan geld en de voor hem uitzichtloze situatie.   

Nadat mijn vader in een coma terecht kwam na een poging om af te kicken en hij na 3 weken ontwaakte als kasplantje, hebben mijn broers en ik besloten hem te laten gaan. En ik kan je vertellen dat deze doodsangst een tikkie onhandig was tijdens het ondernemerschap. 

Wie ben ik?

De jongste dochter uit een heel rationeel en nuchter gezin uit de buurt van Nijmegen. Mijn 4 jaar oudere broers zijn een eeneiige tweeling, beiden gepromoveerd tot doctor in Wiskunde en echt 180 graden anders dan dat ik ben. 

De overtuigingen waar ik mee ben opgegroeid zijn ‘Je kan geld maar één keer uitgeven’, ‘je moet hard werken voor je geld & ‘je kunt niet alles hebben.’ Hierdoor ben ik opgegroeid met het idee dat er nooit genoeg geld is en dat je jezelf een slag in de rondte moet werken om veel geld te verdienen. 

Ik heb door mijn opvoeding en het overlijden van mijn vader onbewust de overtuiging gecreëerd dat het tekort hebben aan geld leidt tot een dodelijke afloop. Maar wat deze situatie me ook heeft gebracht. Is een intens verlangen om het anders aan te pakken dan mijn vader. Om niet in de slachtofferrol te zitten, maar om de regie te pakken over je leven. Ik gun deze situatie namelijk niemand. Een persoon zoals mijn vader niet, maar de kinderen – zoals ik heb meegemaakt – al helemaal niet. 

Je begrijpt dat deze ervaring voor een meisje van 19 toentertijd nogal een impact had. Ondanks de situatie met mijn vader heb ik wel altijd doorgezet om mijn leven verder op te pakken. Ik volgde toentertijd een HBO opleiding en gek genoeg was het juist in de meest heftige periodes dat ik al mijn tentamens in één keer haalde. 

Maar niet alleen dat. Het heeft me ook anders naar het leven doen kijken. En dat brengt me ook op het punt waarom ik begonnen ben met ondernemen.

Waarom ik ben begonnen met ondernemen.

Ik heb namelijk nooit geweten wat ik wilde doen. Tijdens mijn studiekeuze vond ik het al vreselijk om te beslissen wat mijn vakgebied voor de rest van mijn leven zou zijn. Dit heeft er toe geleid dat ik van VMBO-T, naar HAVO, via het HBO uiteindelijk ben afgestudeerd met een WO Master diploma. Niet omdat ik dat papiertje zo graag wilde, maar omdat ik simpelweg niet wist wat ik moest doen qua werk. 

Tijdens mijn carrière in loondienst kwam ik er bij meerdere werkgevers dan ook vrij snel achter ‘dat dit het ook niet was’. Een leuke functietitel en salaris maakten niet dat ik de voldoening ervoer waar ik naar op zoek was.

Tijdens mijn tweede baan in loondienst was er dan ook een moment dat ik naar mijn werklaptop aan het staren was en me afvroeg ”Waar de f*** ben ik eigenlijk mee bezig? Voor wie doet ik dit?”

Mijn reis op zoek naar mezelf was begonnen. Ik dacht: Wat kán ik nou? Wie ben ik eigenlijk? Heb ik überhaupt wel waarde waar ik anderen mee kan helpen?

Maar, als er één ding is dat je van mij mag weten, is als er eenmaal iets bij mij begint te knagen, ik er ook iets mee moet. Binnen drie weken had ik helder dat ik iets moest doen waarbij ik mensen kon helpen. Mensen kon raken. Op persoonlijk vlak. 

Niet veel later vroeg een goede vriend van me aan me: 

‘Renee, wat kom je hier eigenlijk doen? En dan niet aan de keukentafel, maar in dit leven?”

Deze vraag raakte mij zo diep in mijn hart. Dat was voor mij het moment dat ik spiritueel ontwakende en alle puzzelstukjes op z’n plek vielen. Ik besloot mijn persoonlijke missie te accepteren en besloot dat de volgende stap het ondernemerschap zou zijn. 

beeldmerk your revolution

Ik ben een ondernemer met grootse dromen en ben een rasechte idealist.

Ondertussen had ik me ook verdiept in de Wet van de Aantrekkingskracht, waarbij het me duidelijk werd: Je trekt aan wat je gelooft. Als ik vanuit angst handel en keuzes maak, dan krijg ik dat terug gespiegeld. En dat was ook zo: Het resultaat was een lege bankrekening en spaarrekening (écht, niet de ‘ik heb nog 5.000 euro ergens staan variant’), maar wel een intense drive en verlangen om mijn missie uit te voeren. 

Tegen al mijn rationele en onzekere gedachtes in besloot ik geld te lenen en dit geld te investeren in een coach, vanuit vertrouwen. Ik stapte in een coach programma met 10 andere ondernemers op het gebied van sales en marketing. Binnen twee maanden ging ik van 0 naar 5.000 euro omzet per maand. Ik had mijn geldblokkades doorbroken en kon klanten aantrekken. 

Het viel me echter op dat in die groep ondernemers een aantal ondernemers met mij het voor elkaar kregen om klanten en omzet aan te trekken, en dat er tegelijkertijd ondernemers waren waarbij hun sales en marketing acties niet leek te lukken. 

En dat deed me iets beseffen: Je kan praktisch gezien wel weten hoe je een bedrijf bouwt, maar als jij 10K wil verdienen en je hebt moeite om anderen te vertrouwen in het werk dat je dient uit te besteden, dan ga je die 10K niet aantrekken. En in iedere fase van het ondernemerschap loop je tegen nieuwe uitdagingen aan. Niet alleen praktisch, maar juist mentaal. Dan kan je nog zo’n ijzersterke strategie hebben, als je mentaal niet groeit, dan blijf je tegen hetzelfde omzetplafond aantikken.

Long story short

Ik zie het dus ook echt als mijn missie en mijn taak om ondernemers met grootse dromen om zoveel mogelijk mensen te helpen, te enablen om daadwerkelijk de groei van hun bedrijf te kunnen dragen, maar dat ze daarnaast ook voor hun gezin kunnen zorgen. Niet alleen financieel, maar vooral ook mentaal. Want hier wordt de kleine Renee nog heel diep in geraakt.

Dat jij een bedrijf bouwt waarbij je niet 60 tot 80 uur hoeft te werken, maar vanuit vertrouwen de tijden werkt waar jij blij van wordt, en jouw gezin ook. Dat je tijdens je privé tijd ook echt aanwezig bent, in plaats van alleen met je telefoon of de volgende deal al binnen is. Daar maken we niet alleen de wereld een mooiere plek van, ook de wereld van jouw partner en kinderen. En dat is de absolute basis en het allerbelangrijkste voor jullie!

Zo! Hebben we deze zware kost ook weer gehad 😉, tijd voor wat luchtigers:

Samen met mijn vriend Jos woon ik in Best (bij Eindhoven) en ben ik daarmee een import Brabander.

Hoewel ik de 30 nog niet eens ben gepasseerd en nog geen kinderen heb, kan ik echt op ieder moment van de dag een dutje doen. Slaap is heilig voor me.

Jos en ik hebben een volliaire in de tuin. Echt Jos z'n ding, ik verzin alleen de namen voor de vogeltjes. Dit zijn ze:
Rini (aka. Renee)
Stini (rijmt op Rini, zelfde vogeltjessoort)
Jorgos (de mannetjes variant van Rini en Stini, en een echte Zuid-Amerikaanse zanger. Als hij begint te fluiten noemen we 'm ook wel eens Rogellio, geïnspireerd door de serie Jane the Virgin)
Joessoe (aka. Jos)
Turbokoekelientje (heette eigenlijk Joesselientje, maar deze vogel is echt zó snel en de hele dag door aan he vliegen, dat de naam een upgrade mocht krijgen)
Putnek (De vogelsoort is een putter, en Jos en ik noemen elkaar wel eens Putnek)

Ik word ook wel een komeet genoemd, met de snelheid waarmee ik me ontwikkel en zaken gedaan krijg. Doe er je voordeel mee :-).

Ik ben echt een dierenliefhebber, met name honden. Op de een of andere manier heb ik ook altijd aantrekkingskracht met ze. Jos en ik willen dan ook in de toekomst een hond, waarschijnlijk een Schnautzer.

Hoe diep ik ook ga in coaching sessies, hoe heerlijk ik ook kan genieten van de oppervlakte, bijvoorbeeld in televisie programma’s die ik kijk. Ex on the beach, Temptation Island, Jersey Shore, ja hoor. Kom maar door!

Over het algemeen eet ik gezond en hou ik het liefst van gezonde maaltijden. Maar even serieus, zure matten, zure cadillacs en kauwgomlolly’s ga ik echt goed op. Hoe zoeter, hoe beter. Daar is mijn tandarts alleen wat minder blij mee.

Wat is jouw verhaal?

Wat heeft je hier gebracht? Waar loopt je hoofd van over? Welke verandering zou je graag bij jezelf en in je onderneming zien maar welk besluit durf je daarvoor niet te nemen? Ik wil je uitdagen om in ieder geval vast één makkelijk besluit te nemen. Een besluit waarmee je niks te verliezen hebt. Vul het contactformulier hieronder in en deel je verhaal met me. Ik leer je graag kennen en denk graag met je mee over hoe je jouw eigen revolutie kunt starten.

Met revolutionaire groeten,

Scroll naar top