fbpx

De grootste saboteur in mijn reis als ondernemer ben ik zelf.

Toen ik besloot om nog harder aan mezelf te werken dan aan mijn sales en marketing strategie, verdriedubbelde ik mijn omzet.

Ondanks dat ik al enorm veel aan persoonlijke ontwikkeling had gedaan, kwam ik erachter dat er nog heel wat ballast en bagage in mijn lijf zat opgeslagen die de groei van mijn bedrijf blokkeerde en waardoor het negatieve stemmetje als een boemerang terug kwam.

 

Wie ben ik?

De jongste dochter uit een onwijs nuchter en rationeel gezin. Ik ben opgegroeid in Wijchen (dichtbij Nijmegen) samen met mijn ouders en mijn twee broers (vier jaar ouder dan ik en een eeneiige tweeling). Mijn broers zijn beiden gepromoveerd tot doctor in Wiskunde en 180 graden anders dan ik. Ik ben opgegroeid met uitspraken als ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Je moet hard werken voor je geld, & kennis is macht.’

Waar mijn jeugd redelijk ‘normaal’ bleek – in hoeverre een normaal bestaat – kwam daar vanaf mijn tienerjaren verandering in. Op mijn zestiende scheidden mijn ouders en op mijn negentiende hebben mijn broers en ik besloten om de voeding van onze vader te stoppen die als een kasplantje ontwaakte uit een coma na een poging om af te kicken van de drank.

Al vrij jong had ik andere gespreksonderwerpen dan leeftijdsgenoten. Jong volwassen dus. En ik heb tegelijkertijd ook nooit geweten wat ik hier op planet Earth kwam doen. Dit resulteerde in dat ik via VMBO-t, naar Havo, naar het HBO uiteindelijk met een Masterdiploma ben afgestudeerd. Niet omdat ik de papieren zo graag wilde hebben, maar omdat ik niet wist wat ik qua carrière wilde.

Waarom ik ben begonnen met ondernemen.

Tijdens mijn tijd in loondienst had ik binnen 2,5 jaar 3 werkgevers gehad, omdat ik er telkens achterkwam: dit is het ook niet. 

Totdat een goede vriend aan me vroeg: ”Renee, wat kom je hier eigenlijk doen? En dan niet hier bij mij aan de keukentafel, maar in dit leven?”

Deze vraag raakte me zo in mijn ziel dat ik spontaan begon te huilen. Mijn eigen ontwaking was begonnen.

Mensen die mij kennen weten dat ik een echte doener ben. Als er iets in mijn hoofd zit dan moet ik daar iets mee. Binnen een aantal maanden kwam ik dus ook op het punt om mijn baan in loondienst op te zeggen en volledig voor het ondernemerschap te gaan.

In het begin was ik vooral gefixeerd op de sales en marketing. Ik zocht hulp en alle mogelijke handvatten om op een strategische wijze mijn bedrijf te laten groeien. Als het een bewezen strategie is, dan zal het wel werken, was de gedachte die ik had.

En dat deed het, tot op zekere hoogte. Ik kwam in een coaching programma terecht om op een strategische manier je bedrijf te laten groeien. Alleen het gaf me niet de volledige groei en rust waar ik naar op zoek was. Wanneer ik mijn doelen niet behaalde was ik op zoek om het antwoord buiten me te zoeken, in de aanpassing van het aanbod, in mijn salestechnieken.

beeldmerk your revolution

Je shit is je goud

Tot het moment dat ik zelf door mijn eigen rugzakje heen ging spitten. Ik kwam erachter dat ik onbewust mijn bedrijf aan het opzetten was om gezien te worden door mijn familie. Ik kwam erachter dat ik mezelf klein hield en mijn eigen kracht niet ervaren had. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar waar ik met name achter kwam, is dat je bedrijf nooit harder kan groeien dan dat jij als persoon doet.

Je krijgt het aantal klanten dat je kan dragen. En als je niet het klanten aantal hebt waar je naar verlangt, dan heb je eerst iets anders in jezelf op te lossen.

En doordat ik met mezelf harder aan de slag ging dan met mijn sales en marketing strategie, trok ik moeitelozer mijn bedrijf naar het volgende niveau. Iedere nieuwe fase in je bedrijf vraagt namelijk een nieuwe versie van jezelf. 

Long story short

Dat negatieve stemmetje in jou blijft altijd wel weer terugkomen. Want zeker de coaches en healers die bij willen dragen aan een nieuwe, verlichte wereld, strijden voor liefde en licht. Alleen liefde en licht gaat altijd door het donker heen. Met andere woorden: Het negatieve stemmetje in jezelf is weerstand dat om aandacht vraagt. 

Every new level has a new devil. Ja, dat is echt zo. Maar net zoals je leert fietsen en schrijven in stapjes, is dat in het tackelen van dat negatieve stemmetje ook zo. Stapje voor stapje. Ieder niveau heeft een nieuwe uitdaging. En je bent klaar voor de volgende uitdaging zodra je eerst de huidige uitdaging hebt overwonnen en geïntegreerd.

Daarom help ik jou in de eerste plaats om de oorzaak van het negatieve stemmetje op te sporen en gevoelsmatig te veranderen, en op de tweede plaats om de innerlijke verandering concreet te integreren in je bedrijf. 

Klaar voor transformatie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik:

Samen met mijn vriend Jos woon ik in Best (bij Eindhoven) en ben ik daarmee een import Brabander.

Hoewel ik de 30 nog niet eens ben gepasseerd en nog geen kinderen heb, kan ik echt op ieder moment van de dag een dutje doen. Slaap is heilig voor me.

Jos en ik hebben een volliaire in de tuin. Echt Jos z'n ding, ik verzin alleen de namen voor de vogeltjes. Dit zijn ze:
Rini (aka. Renee)
Stini (rijmt op Rini, zelfde vogeltjessoort)
Jorgos (de mannetjes variant van Rini en Stini, en een echte Zuid-Amerikaanse zanger. Als hij begint te fluiten noemen we 'm ook wel eens Rogellio, geïnspireerd door de serie Jane the Virgin)
Joessoe (AKA Jos)
Turbokoekelientje (heette eigenlijk Joesselientje, maar deze vogel is echt zó snel en de hele dag door aan he vliegen, dat de naam een upgrade mocht krijgen)
Putnek (De vogelsoort is een putter, en Jos en ik noemen elkaar wel eens Putnek)

Mijn bijnaam is komeet. Ik heb een hoog tempo.

Ik ben echt een dierenliefhebber, met name honden. Op de een of andere manier heb ik ook altijd aantrekkingskracht met ze. Jos en ik willen dan ook in de toekomst een hond, waarschijnlijk een Schnautzer.

Hoe diep ik ook ga in de sessies met klanten, hoe heerlijk ik ook kan genieten van de oppervlakte, bijvoorbeeld in televisie programma’s die ik kijk. Ex on the beach, Temptation Island, Jersey Shore, ja hoor. Kom maar door!

Over het algemeen eet ik gezond en hou ik het liefst van gezonde maaltijden. Maar even serieus, zure matten, zure cadillacs en kauwgomlolly’s ga ik echt goed op. Hoe zoeter, hoe beter. Daar is mijn tandarts alleen wat minder blij mee.

Wat is jouw verhaal?

Wat heeft je hier gebracht? Waar loopt je hoofd van over? Welke verandering zou je graag bij jezelf en in je onderneming zien maar welk besluit durf je daarvoor niet te nemen? Ik wil je uitdagen om in ieder geval vast één makkelijk besluit te nemen. Een besluit waarmee je niks te verliezen hebt. Vul het contactformulier hieronder in en deel je verhaal met me. Ik leer je graag kennen en denk graag met je mee over hoe je jouw eigen revolutie kunt starten.

Met revolutionaire groeten,

Scroll naar top